تعریف اسکلت فلزی
اسکلت فلزی یا اسکلت فولادی ستونهای عمودی یا تیرهای افقی هستند که وظیفه نگهداری و تحمل وزن سقف، دیوارها و طبقات را بعهده دارند. یکی از کارهایی که ما در کارخانه ماشین سازی یومید انجام میدهیم ساخت این ستون ها و تیرک های فلزی است. ما طبق نقشه ساختمان ده ها و صدها ستون و تیرک را در کارخانه آماده می کنیم. مرحله بعد انتقال آنها به محل نصب اسکلت است. ممکن است این قطعات در برخی نقاط توسط پیچ و مهره و در جا های دیگر توسط جوش به هم متصل شوند.
اسکلت فلزی یا بتنی
در این قسمت ساختمان هایی که اسکلت آنها از فولاد ساخته شده را با ساختمان های با اسکلت بتنی بررسی می کنیم:
برآورد هزینه: از لحاظ هزینه نیروی کار اسکلت فلزی چون در کارخانه تولید و ساخته می شود هزینه کمتری دارد. موقع نصب هم نیازمند نیروی کار زیادی نیست.
دوام: سازه های فولادی علارغم نام و نشان با ابهت آنها یه نقطه ضعف دارند. این نقطه ضعف زنگ زدگی و پوسیدگی است. خصوصا اگر این پوسیدگی در محل های اتصال و نقاط جوش باشد. سازه های بتنی در این مورد مقاومت بالایی دارند. البته ما به عنوان با تجربه ترین سازنده اسکلت فولادی ساختمان چالش پوسیدگی سازه های فولادی را به خوبی حل کرده ایم. در همین مقاله قسمت رنگ آمیزی سازه های فولادی این مورد را مفصل شرح می دهیم.
سادگی و پیچیدگی: سازه های بتنی ساده تر هستند. سازه های آهنی سختی ها و پیچیدگی های فراوانی دارند. در واقع رعایت آیین نامه ساخت سازه فولادی به مراتب دارای نکات ظریف تری می باشد. تجربه ما در امر ساخت و تولید استراکچرهای فلزی به خصوص ساخت و تولید اسکلت فولادی ساختمان، به مرور زمان این پیچیدگی را برای ما مرتفع کرده و به یک کار روتین و عادی تبدیل نموده است.
سرعت ساخت و ساز: سرعت ساخت سازه های بتنی نیاز به زمان زیاد برای بتن ریزی، پخت و غیره دارند که فرآیندی کند است. در سازه های فلزی اسکلت ها با سرعت بالاتری ساخته می شوند.
ظرفیت بار: سازه های آهنی دارای ظرفیت تحمل بار بیشتری هستند.
بار مرده ساختمان: بار مرده به وزن بخش های خود ساختمان گفته می شود که همیشه به یک میزان هستند و بر یک نقطه و یک محل ثابت وارد می شوند، مانند: ستون ها، دیوارها، تیرها، کف ها، راه پله و دیگر تجهیزات ثابت در ساختمان. در ساختمان ها با اسکلت آهنی به دلیل بار مرده کم نیاز به فوندانسیون سنگین نیست. به طور حدودی اسکلت های فلزی 60 درصد وزن کمتری نسبت به اسکلت های بتنی دارند. ولی در سازه های بتنی به دلیل سنگین بودن و بار مرده زیاد حتما باید فوندانسیون قوی برای حمایت از آن ساخته شود.
مقاومت: اسکلت های ساخته شده با بتن شکننده هستند و مقاومت کمتری دارند ولی در مقابل آتش سوزی مقاوم تر هستند. ساختمان های با اسکلت فلزی یا فولادی به دلیل شکل پذیری فولاد مقاومت کششی بالایی در مقابل زلزله دارند. ولی در آتش سوزی نسبت به سازه های بتنی مقاومت کمتری دارند.
هزینه تعمیر و نگهداری: سازه های فلزی را به راحتی می توان تعمیر و نگهداری کرد. ولی هزینه تعمیر و نگهداری سازه های بتنی سخت و زمان بر است.
رنگ آمیزی سازه های فولادی چالش پوسیدگی سازه ها
رنگ آمیزی قطعات فولادی در واقع مرحله آخر محافظت از پوسیدگی سازه های فولادی است. دستورالعمل ها و ضوابط مهمی قبل از این مرحله وجود دارد. وظیفه ما به عنوان سازنده اسکلت های فلزی حفاظت از هر آنچه که ساخته ایم می باشد. بنابر این نکات زیر را در این مورد رعایت می کنیم:
- پاکسازی سطوح فلزی: شاید اکثر ورق ها یا آهن های خارج شده از کارخانه های فولاد سازی در ظاهر تمیز به نظر برسند. هر چند ممکن است واقعا تمیز باشند ولی این بررسی ظاهری باعث نمی شود ما اصول کار و ضوابط تعهد شده را رعایت نکنیم. ما برای پاک سازی آهن ها از چربی، براده ها یا گرد و غبار راه و هر گونه آلودگی دیگر آنها را توسط دستگاه سند بلاست به صورت کامل و صحیح پاکسازی می کنیم.
- استفاده از پرایمرهای پیش سازی: بعد از اجرای مرحله اول (پاکسازی سطح)، به سراغ استفاده از پرایمرها می رویم. این ماده به منظور جلوگیری از زنگ زدگی روی قطعات زده می شود، همچنین به چسبیدن رنگ به فلز کمک می کند. اگر در مرحله قبل پوسیدگی بصورت صدرصد رفع نشد نگران نباشید ما فلز را با یک پرایمر کرومات روی که برای پوشش پوسیدگی ساخته شده است، می پوشانیم.
رنگ آستری: بعد از اجرای ماده پرایمر، باید از رنگ آستری استفاده کنیم. نکته قابل توجه این است که رزین اپوکسی می تواند در دو مرحله میانی و نهایی به صورت یک لایه مجزای رنگ انجام شود یا به صورت ترکیبی با رنگ مورد استفاده قرار گیرد.
رنگ میانی: این لایه از رنگ آمیزی، برای تقویت رنگ اولیه به کار می رود و اهمیت زیادی در بازدهی و کیفیت رنگ نهایی دارد.
رنگ نهایی: اعمال رنگ در این مرحله از رنگ آمیزی مانند مراحل قبل می باشد. لایه نهایی با رزین اپوکسی ترکیب شده یا به صورت جداگانه زده می شود.
اتصال قطعات فلزی
قطعات توسط پرچ، پیچ یا جوش به هم متصل می شوند. هرکدام از این روشها مزایا و معایب خد را دارند. اینکه از انواع روش های اتصال کدام یک باید استفاده شود بستگی به عوامل زیادی دارد. وظیفه بررسی این عوامل به عهده کارشناسان کارخانه ماشین سازی یومید می باشد.
بهترین شرکت سازنده اسکلت فلزی ساختمان
اگر به دنبال ساخت اسکلت فولادی، فلزی یا آهنی برای ساختمان مسکونی یا اداری خود هستید، باید شرکت ها و کارخانه هایی که موارد زیر را به خوبی رعایت می کنند و به آنها پایبند هستند را پیدا کنید:
- تحویل سازه طبق زمان بندی توافق شده
- دارای آزمایشگاه تست و بازرسی جوش
- استفاده از فلزها و آهن ها با همان کیفیت که قرار داد شده
- اخذ گواهی نامه های استاندارد جوش
- داشتن اکیپ و تجهیزات نصب
- امکان حمل سازه به محل نصب
- امکان قرارداد تعمیر و نگهداری
- امکان اضافه کردن امکانات به سازه
بدون دیدگاه